Zavřít zprávu

Něco se pokazilo

Špatná odezva serveru. Zkuste obnovit stránku.

Zásady zpracování osobních údajů


Všichni v naší společnosti si vážíme každého osobního údaje, který nám svěříte. Proto s takovými údaji vždy nakládáme tak, abychom vaši důvěru nezklamali. Prosíme přečtěte si, jak k ochraně osobních údajů přistupujeme. Pokud byste s jakýmkoliv bodem nesouhlasili, kontaktujte nás.

Správce osobních údajů

Společnými správci osobních údajů jsou:

Baťa, akciová společnost
Dlouhá 130
762 22 Zlín
IČ: 44268050, DIČ: CZ44268050
Spisová značka: B 872 vedená u Krajského soudu v Brně

a zároveň

Bata Brands SA
Avenue de Rhodanie 70
1007 Lausanne
Švýcarsko
reg. číslo CHE-107.822.593


Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

Telefon: +420 577 685 277 (dostupný v pracovních dnech od 8 do 17h)
E-mail: kontakt@bata.cz

Účely zpracování

Vaše osobní údaje zpracováváme pro následující účely:

Účel zpracování

Právní titul

1)

vyřízení objednávky

Plnění smlouvy [1]

2)

vyřízení reklamace

Plnění smlouvy [2]

3)

zodpovězení dotazů kontaktním centrem

Oprávněný zájem [3]

4)

cílenou nabídku zboží a služeb

Souhlas [4]

5)

marketingové akce

Souhlas [5]

6)

hodnocení spokojenosti s nákupem

Souhlas [6]

7)

zlepšování našeho webu na základě anonymních dat z jeho používání

Oprávněný zájem [7]

Jste-li členem / členkou našeho Baťa klubu, tak ještě využíváme Vaše data k následujícím účelům:

Účel zpracování

Právní titul

8)

výpočet odměn členů klubu na základě historie nákupů

Souhlas [8]

9)

personalizovaná přání k výročí

Souhlas [9]

Rozsah zpracovávaných údajů

Zpracováváme jen nezbytně nutné údaje, abychom Vám mohli nabídnout kvalitní zboží a služby na míru.

Osobní údaje

Účel zpracování

Jméno, příjmení, oslovení

1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9

Pohlaví

4, 5, 8, 9

Adresa pro zasílání objednaného zboží

1, 2

Fakturační adresa

1, 2

Telefonní číslo

1, 2, 4, 5

E-mailová adresa

1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9

Historie nákupů

2, 4, 5, 6, 8

Historie navštívených stránek na webu

4, 5, 7

Historie aktivit v e-mailových kampaních

4, 5

Cookies, anonymizovaná IP adresa

1, 4, 5, 7

Datum narození (u členů Baťa klubu)

9

Datum vstupu do Baťa klubu (pouze u členů Baťa klubu)

9

Číslo věrnostní karty Baťa klubu (pouze u členů Baťa klubu)

1, 2, 4, 5, 8

Právní základ zpracování osobních údajů

Poskytnutí osobních údajů pro uvedený účel není zákonným požadavkem nezbytným pro uzavření smlouvy, avšak jde o požadavek, jehož splnění je nezbytné pro odebírání obchodních sdělení. Nemáte povinnost osobní údaje poskytnout, avšak bez jejich poskytnutí tato sdělení odebírat. Udělený souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů můžete kdykoliv odvolat (viz bod „Vaše práva související se zpracováním osobních údajů"), avšak odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů bude mít za následek zánik Vašeho odběru obchodních sdělení.

Způsob zpracování osobních údajů

Osobní údaje mohou být zpracovávány automatizovaně i manuálně. V souvislosti se zpracováním osobních údajů pro účely výše uvedené můžete být na základ Vámi uděleného souhlasu v souladu s ustanovením čl. 22 odst. 2) Nařízení předmětem rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování včetně profilování (profilováním se dle ustanovení článku 4 odst. 4) Nařízení rozumí: „Zpracování osobních údajů spočívající v jejich použití k hodnocení některých osobních aspektů vztahujících se k fyzické osobě, zejména k rozboru nebo odhadu aspektů týkajících se jejího pracovního výkonu, ekonomické situace, zdravotního stavu, osobních preferencí, zájmů, spolehlivosti, chování, místa, kde se nachází, nebo pohybu.“ Správce při profilování používá osobní údaje k přizpůsobení webu (včetně e-shopu) a obchodních sdělení Vašim preferencím a potřebám na základě Vašich předchozích aktivit na webu (včetně e-shopu). Udělení souhlasu s profilováním není zákonným požadavkem nezbytným pro uzavření smlouvy, avšak jde o požadavek, jehož splnění je nezbytné pro odebírání obchodních sdělení.

Příjemci osobních údajů

Vaše osobní údaje chráníme jako oko v hlavě a nikomu třetímu je neprodáme! Abychom Vám mohli nabízet to nejlepší zboží a služby přesně na míru, tak používáme kvalitní nástroje třetích stran. Tyto nástroje některé Vaše osobní údaje zpracovávají - ale výhradně za účelem cíleného oslovení nebo pro zlepšení kvality našich služeb. Jejich výčet je v tabulce níže.

Název

Země

Účel zpracování

Facebook

US

4, 5

Google Adwords

US

4

Seznam.cz / Imedia.cz

CZ

4

Google Analytics

US

4, 7

Hotjar

MT

7

Mailkit s.r.o.

CZ

1, 4, 5, 9

Etnetera Activate a.s.

CZ

4, 5, 7, 9

Česká pošta

CZ

1

PPL

CZ

1

ValueLab

IT

1, 2, 4, 5, 8, 9

NOV

SK

1, 2

Keboola

US

1, 2, 4, 5, 7, 8, 9

Doba uložení osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme pouze po nezbytně nutnou dobu, která se liší podle účelů zpracování:

Účel zpracování

Doba uložení osobních údajů

1)

Vyřízení objednávky

Nejdéle 10 let od vystavení daňového dokladu

2)

Vyřízení reklamace

Nejdéle 1 rok od ukončení reklamačního řízení

3)

Dotaz z kontaktního centra

Nejdéle 60 dnů od zodpovězení dotazu

4)

Cílená nabídka zboží a služeb

Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu

5)

Marketingové akce

Nejdéle 30 dnů od odvolání souhlasu

6)

hodnocení spokojenosti s nákupem

Nejdéle 5 let od vložení hodnocení

7)

zlepšování našeho webu na základě anonymních dat z jeho používání

24 měsíců

Jste-li členem / členkou našeho Baťa klubu, tak jsou lhůty následující:

Účel zpracování

Doba uložení osobních údajů

8)

výpočet odměn členů klubu na základě historie nákupů

Nejdéle 30 dnů od zrušení členství v Baťa klubu

9)

personalizovaná přání k výročí

V případě, že jste odvolal(a) souhlas s e-mailovou marketingovou komunikací (odhlášením, kliknutím na Toto je SPAM), tak uchováváme Vaši e-mailovou adresu v zakódované podobě trvale - aby se nemohlo stát, že se náhodou znovu někdy přihlásíte.

V případě vašeho souhlasu pro přímý marketing vyhodnocujeme vaši aktivitu (otevírání e-mailů, klikání na odkazy v nich) a pokud neprojevíte žádnou aktivitu po dobu 12 měsíců, považujeme to za odhlášení a z databáze vás vyřadíme.

Profilování a automatizované zpracování

Pro zlepšování našich služeb a cílené nabídky zboží používáme nástroje pro automatizované zpracování a profilování. Sledujeme chování zákazníků na našem webu a v e-mailu a podle toho upravujeme naše stránky a kampaně, abychom Vám dokázali nabídnout služby přímo na míru. Pokud nesouhlasíte s profilováním, prosím zakažte to ve svém profilu (dostupné po přihlášení).

Pravidla používání cookies

Pro usnadnění používání našich webových stránek používáme soubory cookies, což jsou malé datové soubory ukládané na disk vašeho počítače. Soubory cookies používáme k tomu, abychom mohli lépe porozumět tomu, jakým způsobem jsou naše stránky používány a aby je bylo možné optimalizovat. Soubory cookies nám mohou např. říci, jestli jste naše stránky už v minulosti navštívili nebo jestli jste novým návštěvníkem.

Pokud si nepřejete soubory cookies přijímat, můžete v nastaveních vašeho internetového prohlížeče všechny soubory cookies z disku vašeho počítače vymazat, zablokovat jejich příjem nebo pracovat v tzv. anonymním režimu, kde se cookies automaticky smažou při zavření okna prohlížeče. Pro bližší informace vyhledejte v nápovědě vašeho internetového prohlížeče kapitolu týkající se právě cookies:

Bližší popis jednotlivých kategorií cookies

Nezbytné cookies (Typ 1)

Základní cookies jsou nezbytné k tomu, aby naše webové stránky plnily své základní funkce. Tyto soubory cookies umožňují navigaci na stránkách a použití vámi požadovaných prvků, např. přístup k zabezpečeným oblastem stránek, obsah košíku, přihlášení uživatele, apod.. Bez těchto cookies bychom nemohli poskytovat služby, které umožňují provoz těchto stránek.

Do této kategorie spadají tyto cookies:

  • identifikace vaší návštěvy (sezení)
  • identifikace nákupního košíku

Analytické a výkonnostní cookies (Typ 2)

Cookies týkající se výkonu shromažďují anonymní informace o tom, jakým způsobem návštěvníci používají naše webové stránky. Tyto soubory cookies nám ukazují, jak probíhá interakce mezi návštěvníky a našimi webovými stránkami, neboť nám poskytují informace o navštívených oblastech, o čase stráveném na stránkách a o výskytu případných problémů, např. chybových hlášení. Tyto informace nám pomáhají zlepšit výkon našich webových stránek. Tyto cookies nemohou shromažďovat informace o aktivitách uživatele na jiných webových stránkách.

Do této kategorie spadají tyto cookies:

Funkční cookies (Typ 3)

Tyto cookies umožňují vylepšování komfortu a účinnosti webových stránek a zpřístupňují nejrůznější funkce. Ve funkčních cookies lze například uložit jazyková nastavení.

Do této kategorie spadají tyto cookies:

  • informace o poskytnutí / odmítnutí souhlasu se zpracováním cookies pro cílenou reklamu
  • informace o nastavení úrovně souhlasu se zpracováním cookies

Cookies pro cílenou reklamu a remarketing (Typ 4)

Tyto cookies se používají pro zobrazení reklamy, která je relevantní pro uživatele a jeho zájmy. Tyto cookies lze také použít pro uložení a měření efektivity reklamní kampaně, se kterou se zákazník seznámil během návštěvy konkrétních webových stránek. Díky tomu lze také lépe komunikovat s potenciálními inzerenty. Naše společnost používá tento typ cookies za účelem marketingu (při první návštěvě našich stránek máte možnost používání těchto cookies povolit). S vaším souhlasem použijeme získané informace k analýze vašeho chování na našich webových stránkách a také pro zobrazování specifické reklamy některých našich výrobků. Věříme, že tato funkce je pro vás prospěšná, protože vám budeme zobrazovat jen ty reklamy nebo obsah, které odpovídají vašim zájmům.

Do této kategorie spadají tyto cookies:

Vaše práva

Vaše osobní údaje jsou citlivé informace a máte právo vědět, jak s nimi nakládáme. Neváhejte se na nás kdykoliv obrátit, pokud budete potřebovat:

  • získání opisu osobních údajů - napište nám a my Vám pošleme, jaká data o Vás máme,
  • opravu osobních údajů - napište nám , jaké údaje máme špatně a my zajistíme jejich změnu,
  • výmaz osobních údajů - pokud si nepřejete, aby Vaše osobní data byla dále zpracovávána, ozvěte se nám a my se o to postaráme,
  • omezit zpracování vašich osobních údajů – pokud žádáte o omezení zpracování Vašich osobních údajů, dejte nám vědět a my to zařídíme,
  • odvolat souhlas - pokud chcete odvolat Váš souhlas se zpracováním osobních údajů, dejte nám to prosím vědět ,
  • převést osobní údaje napište nám a my Vám zašleme Vaše osobní údaje, které zpracováváme, abyste mohl(a) předat tyto údaje jinému správci osobních údajů,
  • vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů dle čl. 21 – dejte nám vědět a my Váš požadavek vyřídíme,
  • podat stížnost - naším dozorovým úřadem je Úřad pro ochranu osobních údajů, můžete se na něj kdykoliv obrátit se svým problémem (nicméně věříme tomu, že to nebude potřeba a že všechny Vaše případné stížnosti vyřešíme k Vaší spokojenosti spolu)

Odkazy na legislativu

Postupujeme vždy v souladu s platnou legislativou, jejíž plné znění najdete na těchto odkazech:



[1] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1b)

[2] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1b)

[3] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1f)

[4] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)

[5] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)

[6] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)

[7] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1f)

[8] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)

[9] Viz Nařízení GDPR, Článek 6, odst. 1a)

Načítání...

Odeslali jsme nové heslo na Váš e-mail.

Pokračujte na přihlášení

Ztratil jste heslo?

Je snadné ztratit přehled o vašich přístupových údajích. Chceme vám proto pomoci s jednoduchou obnovou hesla.

Pokud potřebujete poradit, kontaktujte nás na e-mailu kontakt@bata.cz nebo na telefonu +420577685277

Přihlášení

Pokud jste se do starého klubu přihlašovali číslem karty a PINem, tak pro první přihlášení do nového klubu zadejte číslo karty (bez mezer) do pole pro e-mail a PIN do pole pro heslo.

Zapomněli jste heslo?

Pokud potřebujete poradit, kontaktujte nás na e-mailu kontakt@bata.cz nebo na telefonu +420577685277

Byli jste úspěšně přihlášeni jako

Načítání...

Děkujeme, že jste se k nám přidali

Stačí pouze zkontrolovat Váš e-mail a potvrdit přihlášení k odběru. Již brzy se můžete těšit na novinky od Bati. Bereme spam hodně vážně, chceme proto mít jistotu, že je všechno správně.